Home » Blog » geen categorie » 5 Signalen dat je niet je eigen leven leidt

5 Signalen dat je niet je eigen leven leidt

door | 7 feb, 2020 | Volg je hart

Durf jij je vaste job niet in te ruilen voor een ‘onzekere’ zelfstandige zaak uit angst om iemand te teleur te stellen? Hoe komt het dat mijn buurman rijdt met een Mercedes en ik met een Volkswagen? Droom je van een eigen tuinbedrijf maar je voelt je te oud om dit te verwezenlijken?

 

Ben jij vrij?

 

Een groot deel van ons leven maken we zelf. We zijn vrij om keuzes te maken. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat dit altijd even makkelijk is. Je kan je afvragen of de weg ernaar toe en de eventuele compromissen je de moeite waard zijn.

25 jaar, een vast inkomen en een lieve vriend waarmee ik een klein maar tof appartementje deel. Toch knaagde het diep vanbinnen. Is dit het nu? Neem ik genoegen met een job waar ik niet warm van loop en die mij meer energie kost dan geeft? Na een opleiding als pedicure startte ik in bijberoep. Achteraf gezien was dit niet meer dan een vlucht om zo snel mogelijk mijn droomjob te vinden. Verschillende zijwegen en doorzettingsvermogen zorgde ervoor dat ik terecht kwam op mijn pad. De Levensschool heeft mij wakker geschud. Voor de eerste keer voelde ik een sterke verbondenheid met mezelf. Dit warm intuïtief gevoel is tot op heden nog steeds mijn kompas bij het maken van beslissingen.

  1. De goedkeuring van anderen beïnvloeden je keuzes

Waarom doen we ons uiterste best om onze familie en vrienden tevreden te houden maar onszelf niet? Wel, dat is heel simpel. Het geeft ons een goed gevoel als we tegemoetkomen aan anderen. Hierdoor schuif je wel je eigen verlangens en passies aan de kant. Geloof in jezelf en benut je talenten.

  1. Je bent ‘jaloers’ op anderen. Je droomt van een gelukkiger leven

Iedereen ervaart wel eens jaloerse gevoelens. Dit komt voort uit een idee van ongelijkheid. Waarom ik? Onbewust vergelijken we ons verdriet met hun geluk. Deze emotie nodigt je uit om te groeien als mens. Als jij jezelf de moeite waard vindt, heb je geen behoefte om jezelf te vergelijken met anderen.

  1. Je bedenkt allerlei redenen om het niet te doen

Je kan uren fantaseren met vrienden of familie over hoe het zou zijn als…
Als ik de lotto win, zal ik… Als ik veel tijd heb, kan ik… Als ik jonger was, had ik…
Waarom moeten er allerlei voorwaarden voldaan zijn om je hart te volgen? Zijn de obstakels daadwerkelijk zo onoverkomelijk of worden we beïnvloed twijfel, onzekerheid en sociale druk?

4. Je doet nauwelijks of geen dingen zonder moeite

Je voelt je moe, lusteloos en hebt geen zin om zaken te ondernemen. Zelfs activiteiten die je anders leuk vindt, kosten je een pak energie. In het leven zijn er zaken en mensen die je energie geven en andere die energie vragen. Wees je bewust van de energiezuigers en bekijk of deze nog in je leven horen.

  1. Je reageert defensief, vol woede en frustratie

Zelfs als je partner het vuilnis vergeet buiten te zetten, voel je al woede opborrelen.
Als je lange tijd niet toegeeft aan je eigen verlangens kan dit onderhuids zorgen voor verdriet. Omdat we het vaak niet gewoon zijn om ons verdriet te laten zien, wordt deze pijn omhuld door defensief gedrag.

 

Ik denk aan anderen dus ik denk eerst aan mezelf

 

Zet jezelf op de eerste plaats. Dit is helemaal niet egoïstisch. Enkel zo creëer je oprechte liefde voor je naasten. Jij verdient het om te groeien en je eigen talenten te ontwikkelen.

Herken jij jezelf in één of meerdere punten? Goed, dan ben je al 1 grote stap dichter bij het waarmaken van je droom. Wil je dat ook anderen hun eerste stappen zetten richting hun eigen leven, deel dan dit bericht.

Heb je nood aan ondersteuning? Ik sta voor je klaar.

 

Over Sara Haunold


Ik ondersteun je met ontspannende massagetechnieken en zinvolle gesprekken. Je groeit en leert weer op jezelf vertrouwen.

 

Interessante artikelen

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin