Home » Blog » Ontspannen » 5 simpele tips die je dag aangenamer maken tijdens corona

5 simpele tips die je dag aangenamer maken tijdens corona

door | 6 feb, 2021 | Ontspannen

Het is niet simpel. Corona is overal. Zelfs als je niet kijkt naar het nieuws of je blijft gespaard van deze meedogenloze plaag, is het moeilijk om de ellende te ontlopen. Neem hierbij nog een blue monday en de somberste dag van het jaar is een feit.

Nood aan snelle, praktische tips om je dag aangenamer te maken? Ik deel graag 5 tips die je dadelijk kan toepassen.

1. Gebruik je pyjama enkel om te slapen

Tot een maand geleden ontbeet ik in mijn heerlijk warme pyjama. Zeker in de winter is dit gezellig maar stimulerend werkt het zeker niet. Om te zorgen dat ik niet herval in dit ontmoedigende patroon maak ik nu eerst een stop in de badkamer. Tanden poetsen, mijn slaapgezicht wassen en frisse kleren. Deze kleine aanpassing in mijn ochtendritueel zorgt voor een positief verschil in mijn humeur.

2. Haal een frisse neus

Wandelen, bij voorkeur in de natuur, heeft een bevorderlijk effect op lichaam en geest. ’s Morgens en ’s middags geeft het een nieuwe stroom aan energie. ’s Avonds ontspant het. Heerlijk om met een leeg hoofd de dag te kunnen afsluiten.

3. Thee ontspant

15u, Het tijdstip waarop ik wel eens een dipje ervaar. Ik verkies een warm dampend tasje kruidenthee om mezelf een moment van rust te gunnen. Door het grote assortiment is er voor iedereen een passende smaak- en geursensatie verkrijgbaar.

4. Kook en eet met liefde

Verwen jezelf met een heerlijk zelfgemaakte maaltijd. Je eten proeft eens zo lekker als jij of iemand anders het met liefde bereidt heeft. Maak vervolgens tijd om op je gemak te eten. Je eet minder en bijgevolg heb je nog energie over om de afwas te doen.

5. Beschrijf 1 positief moment

Sluit je dag positief af. Leg een briefje naast je bed waarop je minstens 1 leuk moment van de dag beschrijft. Vertel daarbij ook hoe je je voelt. Bv. Ik voel mij trots omdat mijn vriendin mij een lovend compliment gaf over de spaghettisaus die ik had gemaakt. De benoeming van de emotie is essentieel als je meer voeling wilt krijgen met je eigen gevoelens.

In deze heavy tijden is het nog belangrijker om stil te staan bij de eenvoudige maar essentiële dingen des levens.

Heb jij nog suggesties om je dag vlotter te laten verlopen? Dan lees ik ze graag.

Veel plezier met het toepassen van deze tips.

 

Over Sara Haunold


Ik ondersteun je met ontspannende massagetechnieken en zinvolle gesprekken. Je groeit en leert weer op jezelf vertrouwen.

 

Interessante artikelen

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin