Start je dag goed, dat heeft een positieve invloed op je gemoed!

Je werkdag is pas gestart en je krijgt last van een eerste inzinking? Je hebt thuis “stevig” ontbeten en toch kan je niet weerstaan aan die heerlijke verjaardagskoekjes naast het koffiemachine? Of je bent gehaast en grabbelt snel een koek uit de kast?

Herkenbaar? Wel, iedereen weet ondertussen dat je ’s morgens best de grootste maaltijd van de dag nuttigt maar wat nog meer van belang is, is wat je eet!

Zijn groenten als ontbijt voor jou een stap te ver? Er zijn ook andere alternatieven om lekker én gezond de dag te starten zodat je gemakkelijk de middag haalt. Zolang je de geraffineerde suikers vermijdt ben je al prima op weg! Deze geven een energieboost maar in de vorm van een piek. En, laat dat nu net zijn wat je niet wil ’s morgens of op eender moment van de dag. Na een piek volgt altijd een dal en dit kan ervoor zorgen dat je (opnieuw) zin krijgt in zoet, je energieloos voelt maar kan zelfs emoties zoals onrust en moodswings teweegbrengen. Dit is minder uitzonderlijk dan dat je misschien zou denken.

Een gezond én voedzaam ontbijt bevat voldoende energie om je te voeden tot de middag en geeft deze energie stelselmatig vrij zodat je geen last krijgt van pieken en dalen.

Voorbeelden van een gezond en makkelijk ontbijt:

Start met 2 grote glazen ( lauw) water of kruidenthee!

  • Yoghurt met vers fruit en granola. Niets zo lekker als huisgemaakte granola maar voor wie dit niet lukt bestaan er al soorten zonder geraffîneerde suikers. Lees de ingrediënten op de verpakking!
  • Volkoren boterham met hummus en eventueel wat sla of een stukje komkommer. Dit geeft het geheel een lekkere beet.
  • Soep: supermakkelijk als je verse soep in huis hebt. Lekker op elk moment van de dag. Probeer maar!
  • Banaan/havermoutpannenkoek met honing en fruit: maak dit de dag voordien klaar en leg ’s morgens kort in de pan.
  • Energiereep, voor als het echt snel moet gaan. Let op, niet elke energiereep is even gezond. Kies repen die vrij zijn van geraffineerde suikers en op basis van noten en zaden voor meer energie.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *